Senos statybos buto remontas Vilniaus senamiestyje - Viskas apie interjerą
2016 m. liepos 15 d.

Kaip jau įprasta, senos statybos butai turi aukštas lubas ir langus, tad ir šis be šių elementų neapsieis. Kas dar? Kvadratūra - 70 kv.m, 3 kambariai, lubų aukštis 3m. Su užsakovais šiek tiek teko dirbti ir anksčiau, tad jau daugmaž žinojau jų skonį ir pageidavimus.

Reikėjo keisti visą elektros instaliaciją, net užmūryti tualeto patalpoje esančius langus ( o taip, ten buvo langai dienos šviesai patekti), padidinti vonią sujungiant ją su buvusiu tualetu. Iš esmės, patalpos labai mažos, tik svetainė ir vaikų kambarys didesni. Buvo sprendžiama dilema, ar tėvų miegamąjį kelti į didesnį kambarį, ar vis tik palikti ten karaliauti vaiką su intencija, kad ateityje jų bus du. Užsakovai nusprendė, jog 10 kv.m jiems užteks :)

Visuose kambariuose lubos nuleistos per 20-25cm, nes buvo įrengiama ir atskira rekuperacinė vėdinimo sistema. Šio buto išplanavimas turbūt išskirtinis tuo, jog visi kambariai yra atskiri (dabar įprasta virtuvę sujungti su svetaine) ir nors buvo svarstomi įvairūs variantai, buvo pasilikta prie atskirų erdvių principo.

Žemiau rasite ir jau įgyvendinto projekto nuotraukas, o galerijoje apačioje galite pamatyti visas nuotraukas bei vizualizacijas. Aš autorinės priežiūros nevykdau, tačiau ir be to, derinant kiekvieną smulkmeną, laikantis mano duotų brėžinių, buvo pasiektas tikrai panašus į vizualizacijas rezultatas. Kaip dažnai būna, projekto eigoje, įvyko kai kurie pakeitimai. Užsakovė paminėjo, kad jai pradėjo patikti lengva klasika, todėl svetainėje parinkau tokio stiliaus sofą ir kėdes. Beje, užsakovai atsisakė durų į svetainę, taupant pinigus, o be to ir holas šviesesnis ir patalpos erdvesnės! Na, o vonioje atsirado nelabai gražus, bet būtinas daiktas, kuris reikalingas rekuperacinei vėdinimo sistemai. Kadangi dabar ten šliaužioja ir mažylis, kai kurie baldai apsaugoti specialiomis apsaugomis.

Svetainėje vietą rado nemažas valgomasis stalas, kuris išskleistas talpina 8 žmones. Priešais sofą suprojektuotos minimalistinės spintelės, o darbo vieta nejučia įsilieja į bendrą visumą.

Virtuvėje maksimaliai išnaudotas lubų aukštis, todėl viršutinės spintelės bus pasiekiamos tik pasilipus ant kopėtėlių. Siekiant išlaikyti erdvės įspūdį, buvo pasirinkta balta baldų spalva, sušildant ją medžiu bei dinamišku tapetu.


Tėvų miegamasis - spintelių karalystė, bet tai buvo privaloma, kadangi žmonės turi, ką į jas dėti. Aplink lovą ir virš jos suprojektuotos spintelės ir stalčiai bei nedidelė sieninė spinta.

Vonios kambarys labai kompaktiškas, be to, dar vietos nemažai atėmė daugybė vamzdžių, tad teko slėpti juos spintelėse.

Vaikų kambarys buvo projektuotas taip, kad paaugus mažyliui ir atsiradus antram vaikui, juos būtų galima atskirti ir sutalpinti viską, ko reikia dviems vaikams.

Idėja, vaikų kambarys gali atrodyti, kai bus du mokyklinio amžiau vaikai.

Nuotraukos po įgyvendinimo