Susiję tag'ai
#Langai
Susijusios kategorijos
Nepraleisk! Naujas video!
2022 m. birželio 13 d.

Teksto autorius: Evelina

Šiame straipsnyje parodysiu naujausių 2022 metų plisuotų žaliuzių audinių nuotraukas. Primenu, jog tai tik audinių papildymas, o ne visi turimi audiniai. Pasižiūrėti visus plisuotų žaliuzių audinius galite dextera.lt svetainėje. Trumpai užsiminsiu, kokie šio lango uždengimo privalumai. Plačiau skaitykite čia.

Pagrindiniai plisuotų žaliuzių pliusai būtų šie:

  • Plisuotos žaliuzės valdomos iš viršaus į apačią, iš apačios į viršų, tad galima uždengti tik centrinę lango dalį ir tuo pačiu neprarasti natūralios dienos šviesos;
  • Jos pritaikomos bet kokios formos langams (apvaliems, trikampiams ir kitoms nestandartinėms formoms);
  • Šios žaliuzės montuojamos arčiausiai lango stiklo, lyginant su kitais langų dengimo būdais (tarp stiklajuosčių), dėl to plisuota žaliuzė yra minimaliai išlindusi ir leidžia pilnai atidaryti langą;
  • Lengva priežiūra, audinys neblunka;
  • Tinkama net virtuvėje (arčiau viryklės galima rinktis teflonu dengtą audinį, kuris lengvai valosi);
  • Naudojant dalinai šviesą atspindinčius audinius, galima sumažinti oro kondicionavimo kaštus;
  • Galima valdyti ne tik rankiniu, bet ir automatiniu būdu (aktualu išmaniuose/moderniuose namuose bei turintiems vaikų);
  • Audiniai neblunka, nekaupia dulkių, išlaiko stabilią pliso formą.

Plisuotas žaliuzes drąsiai galima derinti su užuolaidomis. 

Tarp naujų audinių vyrauja neutralios spalvos, rudi atspalviai, juoda, pilka. Jas papraščiausia priderinti ir mažiausiai rėžia akį. Šiuo metu interjeruose atsiranda vis daugiau rusvų atspalvių (ne per seniausiai vyravo balta ir pilka spalvos).

Renkantis audinio spalvą visada pagalvokite ne tik kaip plisuotos žaliuzės atrodys pakeltos, bet ir kai uždengs visą langą. Tarkim, jeigu rinksitės juodą audinį, ar būsite nieko prieš vakaro metu matyti juodus plotus ant langų. Jeigu langai vitrininiai, plisuotų žaliuzių plotas bus dar didesnis, tad mano asmeninė rekomendacija būtų šviesios spalvos, bet kiekvienas atvejis reikalauja individaulaus sprendimo. Informuoju, jog galite su manimi pasikonsultuoti dėl Dextera žaliuzių bei roletų šioje konsultacijų formoje.

Mano mėgstamiausia - MELLANGE kolekcija. Labai jaukiai ir natūraliai atrodantis audinys su neutralia spalvų gama ir ganėtinai stambiu raštu. Galima priderinti identišką sofos audinį. Šio audinio plisuotos žaliuzės puikiai atrodytų šalia baldų su rotangu ar pintų šviestuvų. Dėmesį patraukė karamelės spalvos audinys. Rekomenduočiau šiaurinėse patalpose tam, kad vizualiai sušildyti patalpą. Audinys ganėtinai storas ir tvirtas.

LINEN kolekcija sufleruoja, jog audinys imituoja liną. Trys atspalviai - rusva ir šviesi bei tamsi pilka.

SIRIUS kolekcija turi platesnę spalvų gamą (prisidėjo tamsios spalvos). Audinys tvirtas, gerai persišviečia, tad puikiai tiks tiems, kurie nenori aklinos tamsos.

NUREMA kolekcijos audiniai turi subtilų raštą, tad puikiai tiks ten, kur norisi kažko įdomiau, pavyzdžiui, vaikų kambaryje. Audinys standus ir tvirtas, šiek tiek persvišviečia, ypač tose dalyse, kur yra raštas.

SEDIMA kolekcijoje matome dramblio kaulo, šiek tiek tamsesnę ir juodą spalvas, bet kadangi audinys plonytis ir gerai persišviečia net ir juoda spalva neužtamsins patalpos.

ARABESQUE audinys turi subtilų, šiek tiek spindintį damasko raštą, kuris naudojamas klasikiniuose, modernios klasikos interjeruose. Šampano spalvos audinys puikiai tiks prie auksinių detalių. Pats audinys šiek tiek persišviečia, bet yra ganėtinai tvirtas.

MIRA kolecijos raštas - modernus. Iš tolo primena medžių šakas. Audinys gerai persišviečia, yra plonas, tad tiks tuose kambariuose, kuriuose nereikalingas didelis užtemdymas. Labai norint, galima rasti panašaus rašto tapetus ar pagalvėlių užvalkalus ir taip kartu su plisuotomis žaliuzėmis sukurti atsikartojimą.

Dviejų populiariausių - beige ir pilkos spalvos VILARO kolekcija primena smulkų medienos raštą. Žiūrint iš tolėliau atrodo lyg bangelės. Audinys vidutiniškai standus, persišviečia.

Likusias naujienas sukėliau į vieną vietą, nes šių audinių yra po vieną spalvą. Jeigu kažkuri domina, kreipkitės tiesiai į Dexterą.

Straipsnis parašytas bendradarbiaujant su DEXTERA.

Komentarai

Teksto autorius

Evelina
Evelina

Esu Evelina Aleliūnienė, E-interjeras.lt įkūrėja, interjero dizainerė. Šio tinklaraščio rašymas man padeda dirbant tokio pobūdžio darbą bei suteikia didelį pluoštą gražių idėjų Jums!

Teksto autorius

Evelina
Evelina

Esu Evelina Aleliūnienė, E-interjeras.lt įkūrėja, interjero dizainerė. Šio tinklaraščio rašymas man padeda dirbant tokio pobūdžio darbą bei suteikia didelį pluoštą gražių idėjų Jums!

Susiję įrašai

Prekių krepšelis

Krepšelis tuščias

Konsultacija internetu

NET 84

BALDŲ IŠDĖSTYMO PLANAI!

Tik tiems, kurie prenumeruos naujienlaiškį. Visi planai atlikti interjero dizainerės Evelinos Aleliūnienės.

Jeigu naujienlaiškį jau prenumeruojate, tiesiog įveskite savo duomenis dar kartą. Jeigu esate naujas prenumeratorius, turėsite patvirtinti prenumeratą.