Nepraleisk! Naujas video!
2018 m. balandžio 26 d.

Teksto autorius: Evelina

Praktiškai kasmet nors viena, kuriam laikui užmiršta, medžiaga išgyvena savo renesansą. Šiais metais - terrazzo (tariamas "teraco") eilė ir net neabejoju jos didėjančiu populiarumu ir pasisekimu Lietuvoje. Skubu jus supažindinti su šios medžiagos panaudojimo galimybėmis ir savybėmis.

chieftain.com

Rokas Kazlauskas, "Lapukas ir pieštukas" projektų vadovas, sutiko papasakoti apie šios medžiagos savybes. Paprašytas išvardinti visus privalumus, nedvejodamas įvardinio šiuos:

  • Ekologiškumas - sudėtyje nėra jokių dervų, tik natūralios medžiagos: cementas, vanduo bei marmuro šukės;
  • Terrazzo gaminiai gamykliškai impregnuoti, tad neįgeria drėgmės;
  • Atsparumas ugniai bei trinčiai - A1 atsparumas uginiai;
  • "Pilno kūno" gaminys reiškia, kad per visą gaminio storį, jis išlaiko savo struktūrą;
  • Lengva paviršiaus priežiūra - valymas karštu vandeniu ar neutraliu valikliu;
  • Kaina bent keletą kartų mažesnė nei natūralaus ar kvarcinio akmens. Preliminariai  2 cm plytelių kaina svyruoja nuo 45-90 eur/kv.m
  • Siūlomas skirtingas paviršiaus apdirbimas pagal gaminio panaudojimą, pvz.: stalviršis - poliruotas ar matinis, grindų plytelės - matinės, lauko terasa - smėliuotas ar štratuotas paviršiaus apdirbimas;
  • Atnaujintas tarnauja dešimtmečius ar net šimtmečius;
  • Didelė spalvinė gama - neribota galimybė išreikšti savo kūrybiškumą ir idėjas.

heju.fr

Na, o kalbant apie trūkumus, Rokas įvardino šiuos: mažiausias gaminio storis 20 mm ir jo negalima valyti su stipria buitine chemija (rūgštimi). Nesakyčiau, kad tai labai dideli trūkumai, žinant, kiek daug yra privalumų!

Galimi du terrazzo gaminių pavidalai: plokštės - 2,53x1,42 m / 3,05x1,25 m ir 3,05x1,4 m bei plytelės. Standartinės plytelės: nuo 30x30 cm iki 120x120 cm, nestandartinės - viskas, kas pjaunasi iš plokštės.

homestolove.com.au

diespeker.co.uk

Turbūt paskaičius visą šią informaciją, susidarė įspūdis, jog terrazzo galima naudoti visur ir jūs esate teisūs! Kadangi medžiaga atspari ugniai, trinčiai ir neįgeria vandens, galite drąsiai naudoti vonios kambaryje, virtuvėje ir lauke grindų, sienų, baldų, fasado, laiptų, palangių, stalviršių apdailai.

Panaudojimo galimybės yra praktiškai neribotos (išskyrus ribotą gaminio storį), o spalvų paletė - išties plati ir pritaikoma bet kokiame interjere. Galite rinktis tarp baltų, rudų, žalių, juodų, geltonų ir pilkų atspalvių, o patys drąsiausi gali išbandyti įvairiaspalvę betono mozaiką.

lapukasirpiestukas.lt

Kadangi medžiaga pati iš savęs yra marga, venkite margumo likusioje interjero apdailoje ar daiktuose. Vonios kambaryje puikiai atrodo terrazzo plytelės, išklijuotos ant visų sienų ir grindų arba derinamos su panašios spalvos vienspalvėmis plytelėmis. Virtuvėje nuostabiai tinka sienai virš stalviršio ir/ar pačiam stalviršiui, na, o mozaikinio betono laiptai - puiki išeitis, ieškantiems kažko dar neįprasto, bet tvirto. Terrazzo kiekvienai patalpai suteikia prabangos ir ilgaamžiškumo įspūdį, tad tinkamai panaudota, tiks bet kurio stiliaus namams.

architizer.com

oraclefox.com

zunica.com.au

locbrigitta.net

insideout.com.au

Taip pat rinkoje jau galima rasti terrazzo imitacijos daiktų, tapetų ir net patalynės, bet juos rinkitės atsargiai ir tik įvertinę, ar jie derės jūsų interjere. Mozaika turi būti akcentas, o ne vyraujantis motyvas.

dekorama.lt

denydesigns.com

notonthehighstreet.com

etsy.com

etsy.com

Šis straipsnis paruoštas bendradarbiaujant su Lapukas ir Pieštukas.

Komentarai

Teksto autorius

Evelina
Evelina

Esu Evelina Aleliūnienė, E-interjeras.lt įkūrėja, interjero dizainerė. Šio tinklaraščio rašymas man padeda dirbant tokio pobūdžio darbą bei suteikia didelį pluoštą gražių idėjų Jums!

Teksto autorius

Evelina
Evelina

Esu Evelina Aleliūnienė, E-interjeras.lt įkūrėja, interjero dizainerė. Šio tinklaraščio rašymas man padeda dirbant tokio pobūdžio darbą bei suteikia didelį pluoštą gražių idėjų Jums!

Susiję įrašai

Prekių krepšelis

Krepšelis tuščias

Konsultacija internetu

NET 84

BALDŲ IŠDĖSTYMO PLANAI!

Tik tiems, kurie prenumeruos naujienlaiškį. Visi planai atlikti interjero dizainerės Evelinos Aleliūnienės.

Jeigu naujienlaiškį jau prenumeruojate, tiesiog įveskite savo duomenis dar kartą. Jeigu esate naujas prenumeratorius, turėsite patvirtinti prenumeratą.